Voor u gelezen: Bike Skills, boek voor bikers.

Toen een paar weken geleden het boek: Bike Skills van Michel Romen op de deurmat viel waren we uiteraard nieuwsgierig naar de inhoud. Vooral omdat we Michel al een paar keer ontmoet hadden en weten dat hij ook een grote passie voor biken heeft.En de passie voor het biken toont zich ook in het boek. Met meer dan 550 foto’s waar je bij sommige plaatjes al in gedachten naar de locatie gevoerd wordt.

Maar uiteraard is dit geen plaatjesboek. Dit boek is er om je vaardigheden te verbeteren. En in deze opzet is Michel zeker geslaagd.

Of je nu een beginner of een gevorderde rijder bent, de 30 hoofdstukken in dit boek geven je een heldere leidraad bij het ontwikkelen van rijvaardigheden op de mountainbike. Daarbij wordt geen enkel onderwerp overgeslagen: de materiaalkeuze, evenwichtsoefeningen, maar ook het nemen van haarspeldbochten en verschillende sprongtechnieken worden behandeld.

Meer dan 550 (!) foto’s en afbeeldingen tonen daarbij stap voor stap de bewegingen en specifieke aandachtspunten. Voor vergevorderde rijders bevat dit boek bovendien een aantal Masterclass-onderdelen.
Dit zijn technieken waarmee je de moeilijkste uitdagingen kunt overwinnen.

Verbetering van je rijvaardigheid geeft je meer vrijheid om te rijden waar je maar wil.
Je zelfvertrouwen groeit en daarmee ook het plezier op de mountainbike.
En dat ligt met dit boek binnen handbereik!

Maar ook de technische aspecten zoals de complete bike-geometry wordt op een prettige manier uitgelegd. Nu snap ik ook eindelijk het verschil tussen stack en reach zonder heel google te hoeven doorspitten.

Ik kan dit boek aan iedere beginner maar ook gevorderde biker aanraden en het is
zeker geen straf om als kado te krijgen of te geven.

De adviesprijs van het boek bedraagt € 25,90

Voor meer infomatie klik je op de volgende link:
http://www.bikeskills.nl/nl/home.html