Het TomTom Adventurer GPS Outdoor-horloge is bekroond met een iF Design Award 2017.
Het horloge, dat geschikt is voor het tracken van outdoor-activiteiten, werd uit meer dan vijfduizend inzendingen uit 59 landen als winnaar geselecteerd in de categorie Product discipline (Sport / Outdoor / Fietsen).

“We zijn ontzettend trots op deze iF Design Award voor de TomTom Adventurer”, zegt Cees van Dok, VP Product Unit bij TomTom Sports. “Bij het ontwerpen van dit horloge wilden we ervoor zorgen dat het taai genoeg was om alle outdoor-avonturen te doorstaan, voor een lagere prijs dan het bestaande aanbod horloges.

Deze award is een geweldige erkenning voor onze teams, die ontzettend hard hebben gewerkt om de TomTom Adventurer op de markt te krijgen.”De routeverkenning, hoogtemeter en lange batterijduur van de TomTom Adventurer zorgen ervoor dat
trailrunners en wandelaars zelfverzekerd de bergen in kunnen. De automatische afdalingsinformatie van de TomTom Adventurer brengt wintersporttechnologie op een nieuw niveau. Met een blik op het horloge zien wintersporters belangrijke live data over snelheid, hoogte, afdaling en hellingsgraad.

Naast outdoor-activiteiten biedt de TomTom Adventurer ook 24/7-aciviteitentracking en sportsmodi voor hardlopen, zwemmen, fietsen en fitness.
Ook bevat het horloge een optische hartslagmonitor en ingebouwde muziekspeler.

De TomTom Adventurer is beschikbaar op de website van TomTom en kost €299.