Eerste indrukken zijn van het allergrootste belang en net daarom dienen jonge bikers op gepaste wijze kennis te maken met het leven op twee wielen. Dit was het uitgangspunt van Canyon tijdens de ontwikkeling van zijn eerste serie Kids’ bikes.
De technologische verfijningen en vooruitstrevende eigenschappen die van elke Canyon een unieke creatie maken, werden ook toegepast op de Canyon Kids’ serie. De fietsen combineren een scherp design met elementen die de controle, het comfort en het vertrouwen van het kind ten goede komen, zodat zij steeds het beste vanzichzelf kunnen geven en tegelijkertijd ten volle kunnen genieten van hun rit.

De Canyon Kids’ serie bestaat uit drie modellen voor kinderen vanaf drie jaar, beginnend bij de Offspring AL 16, gaande naar de Offspring AL 20 en eindigend bij de Grand Canyon AL 24.

Het voornaamste doel dat voor ogen werd gehouden tijdens de ontwikkeling was de creatie van mountainbikes voor kinderen waarmee daadwerkelijk off-road gereden kan worden. De volledige serie is uitgerust met hydraulische schijfremmen, steekassen en meerdere versnellingen (Offspring AL 16: 2-speed SRAM Automatix automatische naafversnellingen, Offspring AL 20 en Grand Canyon AL 24:1×9 SRAM Geometrie speelt ook een sleutelrol in de bijdrage aan een vlotte en stabiele rit met lage standover hoogtes op alle frames voor meer vertrouwen. Slimme toevoegingen kan je op verschillende plaatsen terugvinden, zoals een rubberen bumper voor extra veiligheid rond de cockpit, of een groter 18″ voorwiel op de Offspring AL 16 voor een betere stuwkracht zodat ook de kleinste bikers zijn voorbereid op alles wat hun pad kan kruisen.

Op de ‘Berliner Fahrradschau’ (3 – 5 Maart), zal de Canyon Kids’ serie niet enkel tentoongesteld worden, de fietsen zullen ook beschikbaar zijn voor een testrit. Canyon voorziet ook een Chill-Out zone naast het testparcours waar de jonge bikers tot rust kunnen komen na hun rit. Naast het Canyon Event Team zullen ook Brand Manager Milena Weber en Product Manager Michael Staab aanwezig zijn om alle vragen
over de nieuwe modellen te beantwoorden.

Voor verdere informatie over Canyon’s nieuwe Kids’s serie, ga naar
www.canyon.com/kids