Zaterdag 4 mrt.
Humuhumu on Patrol
Pasta Ride Cranendonck,
46 km. & 79 hoogtemeters

De carnaval hebben we weer overleefd (voor zover we er iets aan gedaan hebben), en de eerste rit van maart staat voor de deur. Vandaag is de Pasta Ride aan de beurt. “Pasta Ride?” Hoor ik je zeggen. Jazeker. Een tocht in een bepaalde trend met een aantal fietsmakkers.
Het begon met de Pizza & Ride bij Nick, toen de Pannekoeken Ride welke door Walter werd georganiseerd en deze keer is het bij ons te doen met de Pasta Ride. Eigenlijk zou hij pas op zondag zijn maar door de weersvoorspellingen hebben we de tocht een dagje eerder gezet. Helaas is Nick daardoor vandaag niet van de partij. We zijn vandaag dus met vier bikers. Walter, Tommy, Dennis en ik. Wel 3 bikers op een singlespeed. We hadden bijna vier op vier gehaald maar Dennis most zijn nieuwe Cotic eens flink de sporen geven gezien deze al een paar weken in de garage stond te branden van nieuwigheid.
Voordat we vertrekken maken we nog even een plan du campagne over welke kleding we aan moeten doen. Het is namelijk warm genoeg om een korte broek, body warmer en armstukken aan te doen. We gaan dus maar direct beginnen met laagjes pellen. En dat is maar goed ook.
Na een paar kilometer op de bike en de eerste singletracks achter ons hebben we het al lekker warm. We biken in de richting van de Geuzendijk waar we de parallel lopende singletrack in schieten. We blijven lekker kronkelen, steken de weg over en komen via een paar brede zandpaden op de volgende singletracks.
Over schieten gesproken. De automatische machinegeweren van het leger waren flink aan het knallen vandaag. Waarschijnlijk zijn ze aan het inschieten voor de grote oefening over een paar dagen. Maar wij zitten ondertussen in een heel ander bos en hebben geen last van overvliegende kogels.
We steken de A2 over en biken via een paar Singletracks naast Peerkesbosch. Een leuke eet- en drinkgelegenheid midden in de bossen van Maarheeze. Maar gezien we nog niet eens op de helft zitten laten we Peerke voor wat het is en biken verder over de singletracks van de vaste route.
Hier valt ineens op dat de bosbouw weer eens flink huis heeft gehouden. Weer alle mooie bomen gekapt en hoop snoeiafval wat in de bossen blijft liggen. Een hoop paden naar de gort gereden en niets wat na de kap in ere hersteld wordt. Nu snap ik dat ze kappen en snoeien, maar het werkveld bijwerken na de zware machines wordt niet gedaan. Oja, dit heet natuurbeheer. Dat vergeet ik natuurlijk.
Maargoed, de singletracks liggen gelukkig nog open en we kronkelen verder richting de spoorlijn. Na eenkort stukje parallel rijden naast het spoor draaien we linksaf en gaan langzaam in de richting van de Vloeten in Soerendonk.
Even een korte pauze en een paar reepjes naar binnen om de innerlijke mensch te verwennen.

Bij de vloeten laten we Dennis op zijn nieuwe Cotic maar als eerste gaan zodat hij het beestje eens echt de sporen kan geven. Daar is niets teveel aan gezegd want na een paar seconden is hij al uit ons blikveld verdwenen. Een paar kilometer later komen we hem gelukkig weer tegen met een grote grijns op zijn gezicht. Of hij dit leuk vond: “Jaaaa!”

Na de Vloeten rest ons nog een verbindingsweg naar het volgende bos. We kunnen namelijk niet midden door de Kraanvennen. Dat is nogal nat voor de voeten. Maar via een kleine omweg biken we in de richting van de Achelse Kluis. Hier gaan we vandaag niet heen want de lucht wijst op regen en die willen we voor zijn. We kiezen ervoor om via de singletracks terug te bikenrichting Budel.

Na een leuke tocht komen we thuis aan, de bikes zijn schoner dan gedacht dus de waterslang komt er niet aan te pas. De koffie begint te pruttelen en de pastapan borrelt langzaam. Tijd om te eten!