Dinsdag 14 mrt.
Humuhumu on Patrol
Rondje Valkenswaard,
45 km. & 58 hoogtemeters

Het voorjaar is nu echt begonnen. Een mooie blauwe lucht en onder een heerlijk zonnetje pakken we waarschijnlijk voor de laatste keer de singlespeedbike. De Humuhumu wordt deze week namelijk omgebouwd naar een 1 x 11 drivetrain voor de langere graveltochten waar ik weer mee ga beginnen. Maar niet getreurd. Zodra de Roc d’Azur voorbij is krijgt de Humu zijn winterjas weer aan en wordt dan weer singlespeed. Maar nu gaan we nog even op pad in de 1 x 1 opstelling.
We vertrekken vanuit thuis en biken via de Grote en Kleine haard naar de Tomp. Hier pakken we vast een paar singletracks op welke in de richting van de Bever lopen. Lekker wat draaien langs de kleine stroompjes die hier lopen. De grond is droog en snel en binnen no time draaien we via de tracks richting de Achelse Kluis. Vanuit de Kluis biken we naast het zomerhof in Borkel & Schaft naar het startpunt van de vaste route van
Valkenswaard. Deze pakken we een stuk op tot we in het midden van de Malpie zijn. Hier verlaten we de route en rijden via een paar leuke tracks naar de Venbergse Watermolen. Vandaag laten we de koffie voor wat het is en biken via een paar tracks die om het grote Malpie ven terug naar Borkel & Schaft.
Borkel & Schaft laten we achter ons en via een paar omwegen komen we weer uit bij de Kluis. Nu kiezen we de paden aan de Nederlandse kant en biken over al de leuke singletracks van de Berg in Budel weer terug naar huis. Hier ligt een geared derailleurpadje al op de Humuhumu te wachten. Nu nog even wachten op de 1 x 11 SLX cassette en we kunnen gaan bouwen.