Woensdag 15 mrt.
Scott on Patrol
Alternatief rondje Valkenburg,
47 km. & 885 hoogtemeters

Het zonnetje schijnt, het is tijd om de Scott Genius uit zijn wintervet te halen en lekker af te zakken naar Zuid Limburg. We zijn dit jaar een heel stuk later dan vorig jaar. Toen reden we de eerste tochten in het zuiden al in februari en zaten op dit tijdstip de eerste Ardennentochten er ook al op. Hoe het per jaar kan verschillen.

Tevens is de Tomtom Bandit ook weer van de partij dus voor een POV filmpje en een leuke impressie van de dag klik je hier onder:

Maar goed, de lentekleding kan uit de kast. Korte broek, shirt met armstukken en meer is bijna niet nodig. Vooral niet als we voor de eerste keer de heuveltjes van Valkenburg omhoog biken. Daar krijg je het vanzelf goed warm van.

De bike wordt uitgeladen en in mum van tijd biken we de eerste heuvel op.
Het is wel weer even wennen. Maar gelukkig komt het kleinste blaadje goed van pas. De grond ligt er in ieder geval perfect bij en van modder is geen sprake.
Na de eerste hellingen en afdalingen biken we richting de Miljoenenlijn waar we de eerste alternatieve omweg kiezen. Lekker draaien over een singletrack langs het spoor en daarna omhoog. Even een beetje springen bij de afdalingen om het gevoel van de bike zo snel mogelijk terug te krijgen.Via een paar leuke paden komen we aan bij de voet van de Keutenberg. Deze biken we 2 keer omhoog. Een keer via het asfalt om daarna af te dalen naar de camping in het dal. En een keer onverhard over de vaste route. hierna biken we lekker door de bossen over, wat vorig jaar een leuke trail was, een gladgestreken pad is geworden. Sowieso is er veel gladgestreken op de paden in de bossen. Tijd om de bodemerosie weer eens aan het werk te zetten
We laten de Keutenberg en de omliggende bossen voor wat het is en biken via Sibbe in de richting van Berg en Terblijt. Tussen de heggetjes door richting Geulhem met het bijbehorende Geuldal. Lekker even nog wat spelen in de bossen om daarna via Tivoli en het openlucht theater het centrum van Valkenburg weer in te rollen.
Gezien de wind nog redelijk fris is en deze vol op de terrasjes staat laten we de koffie en Limburgse vlaai maar voor wat het is en rollen lekker naar de auto. De koffie drinken we thuis wel. Lekker in de serre in het zonnetje achter het glas.