Vrijdag 24 mrt.
Humuhumu on Patrol
Rondje Waalre,
62 km. & 66 hoogtemeters

Het weekend staat alweer voor de deur maar gelukkig zijn we een dagje eerder al op pad met de Hummie Jummie fiets zoals mijn collega’s deze noemen. En er zitten nog een paar producten op die aan een flinke triltest onderworpen worden.

San. is met een vriendin aan het wandelen in de buurt van het Boskerkhof in Hamont. Ik besluit ook die kant op te biken hoewel de kans klein is dat ik de dames tegen ga komen. Ondertussen biken we richting de Inalfa en via het verkeerde pad schiet
ik de bossen in. Maar wat staat daar voor een blauwe Volvo. Daar rijden er niet veel van rond hier in de buurt. Vooral niet met die bekende nummerplaat.

We slaan rechtsaf de singletrack in welke achter de Inalfa doorloopt en we zitten nu op de vaste route van Hamont. Achter een klein heuveltje zie ik ineens een plukje grijs haar op en neer dansen. Dat is zo te zien de vriendin van San. en ja hoor. Twee honden hebben mij al gespot en schieten al kwispelende en keffend mijn kant op. Ze zijn dan ook altijd blij dat ze je weer gevonden hebben.
Na een praatje met de dames vragen ze waar ik heen ga. San. oppert om richting de Hut van Mie Pils te gaan. Eigenlijk vind ik dat net uit de richting liggen dus ik twijfel nog. Na het praatje zijn we weer weg maar er blijft de hele tijd een liedje in mijn hoofd hangen: “Mama waar is mien pils…” Verdorie, dat blijft maar hangen ook. Dan zit er niets anders op om via de Achelse Kluis richting de Brugse Heide te draaien. Dan via het Achtereind een aantal leuke tracks op te pikken en bij de Hut van Mie Pils aan te komen. We zitten nu mooi op de helft van de tocht. De zon schijnt en het is heerlijk dus tijd voor koffie met een lekker stuk appeltaart. Dat gaat er wel in.

Na de korte “lunch” steken we de A2 over en rijden verder over een compleet verzopen rode route in de Leenderheide en Heezerenbosch. Man wat ligt het er hier slecht bij. De bomenkap heeft er voor gezorgd dat de natuurlijke drainage van de grond flink verslechterd is. Dat was in het gebied vlak boven Leende ook zo en er is flink met de diepwoeler geploegd om dat in orde te krijgen. Daar ontkomt met hier ook niet aan.

Maar goed, na 10 km. in een uur te hebben afgelegd komen we aan in Leende. Ik vind het wel mooi geweest voor vandaag en bike via de leuke landweggetjes richting Maarheeze, Soerendonck, Budel en via het laatste landweggetje zijn we weer thuis.
Tijd voor een lekker Mexicaans biertje. Daar is het nu wel weer voor.