Vorige maand verhuisde de All-mountainbike vanuit de logeerkamer terug naar de garage. De Ardennen- en Zuid Limburgse tochten komen er weer aan. Per direct werden een paar Ergon GA2 grips gemonteerd en gingen we er mee de paden op.De Ergon GA2 grips zijn ontworpen voor de All-Mountainbikes. Technisch rijden in de Alpen, Ardennen of de technische trails in Nederland.
Het eerste wat opvalt aan de handvatten is dat deze maar één klembout hebben, aan de binnenkant van het stuur. De buitenkant is dus gevrijwaard van een aluminium ring. Dit is voor bikers welke zo nu en dan met hun handen een stukje over de grips hangen een stuk aangenamer.
De opbouw van de grips bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is gemaakt van Ergons UV rubber wat zorgt voor grip en comfort tijdens het rijden. Uiteraard op een ergonomische manier uitgesneden om de drukpunten op de handpalmen verlichten. De onderste laag is een koker welke uit verschillende diktes bestaat om tevens meer comfort te bieden. De lengte van de grip bedraagt 135 mm en de keukenweegschaal blijft hangen op 56 gram per stuk.Tijdens het monteren van de grips valt je oog direct op een uitgelaserd icoontje wat aangeeft hoe de grip gemonteerd moet worden. Slim bedacht want zo weet je zeker dat je de grip volgens ontwerp van de fabrikant op de bike zit.

Na het monteren is het tijd om op pad te gaan. Ik heb tijdens het biken altijd handschoenen met lange vingers aan. En ik kan met eigenlijk niet voorstellen dat bikers tijdens AM-tochten geen handschoenen dragen. Een schuiver over de stenen wordt dan ineens een heel stuk pijnlijker. De handvatten raad ik daarom alleen aan voor bikers welke handschoenen dragen. Draag je liever geen handschoenen tijdens technische ritten dan kun je beter voor een ander paar opteren.Tijdens het biken valt de grip of welke de handvatten bieden. De bovenkant heeft een wat gladdere structuur en de onderkant een soort olifantshuid waar je vingertoppen zich vast zetten.
Halverwege de eerste technische tocht van het jaar en ook de eerste afdalingen en traptreden voelt de bike nog niet aan zoals het hoort. Maar de handen hebben niet de neiging om weg te schuiven. Je hoeft niet eens hard te knijpen om grip te creëren. Gewoon lichtjes vasthouden is genoeg.
Een paar tochten later bevallen de handvatten nog steeds prima. Ondanks dat ik afgelopen jaren met Ergon Race en GP1 heb gereden kan ik hier prima mee overweg. Zelf na een flinke technische Ardennentocht met 5 uur in het zadel heb ik geen last van dooie of pijnlijke handen. En de handvatten komen in zes kleurtjes zodat je ze leuk bij je fiets of helm kunt afstemmen.

De adviesprijs bedraagt € 29,99
De GA2 grips zijn verkrijgbaar in de kleur:
Blauw, rood, zwart, oranje, paars, aquamarijn en limoen.

Voor meer informatie klik je op:
http://www.ergon-bike.com/en/product.php?a=griffe&w=enduro#ga-42410093