Woensdag 30 mei
Mondraker on Patrol
Rondje Cranendonck,
46 km. & 66 hoogtemeters

Na al de stormschade van afgelopen voorjaar ben ik eigenlijk best wel nieuwsgierig geworden of het rondje Cranendonck er volledig vrij bij ligt.Zo gezegd, zo gedaan en al snel rollen we over de singletracks naast de Geuzendijk. Er zijn al een paar olifantenpaadjes omstaan en een paar extra kronkels in de singletracks. Geen straf want hoe meer hoe beter en de nieuwe bochten worden vanzelf ingereden tot leuke kombochten in de loop der jaren.

We steken de A2 over en via de tracks in Maarheeze rollen we zonder obstakels tegen te komen naar de Vloeten in Soerendonck. Ik twijfel om nog even koffie te doen bij de camping maar sla vandaag de pauze over en laat de bike over de singletracks richting Belgiƫ rollen. Een paar kilometer asfalt helaas want er is geen onverharde verbinding
tussen de Vloeten en de Malpie. Of je moet toevallig een kano bij hebben ofzo.

Maar na het asfalt rollen we lekker via de paden langs de Achelse Kluis en de Berg in Budel terug naar huis. De route ligt er goed bij en van de omgewaaide bomen hebben we geen last gehad. Mooi!