Maandag 21 mei
Mondraker on Patrol
Rondje Malpie,
54 km. & 55 hoogtemeters

Jumpen op zondag is lassen op maandag werd er vroeger wel eens eens gezegd. Nou, deze maandag wordt er niets gelast maar tussen de bedrijven door schiet ik in de mijn bikekleding om even een lekker rondje naar Valkenswaard op en neer te doen. Er moeten nog een paar dingen gedaan worden.
Vanuit huis gaan we zoals je vaker leest richting de Bever en de Achelse Kluis. En zoals altijd laten we de paters met rust en zetten koers naar de singletracks van de bike route van Valkenswaard.
In Borkel en Schaft pik ik de route op en de singletracks vliegen me om de oren. De snelheid zit er goed in en ik steek de grote weg over tussen Valkenswaard en Hasselt. Een paar kilometer later sta ik voor een groot vakantiepark en steek ik de grote weg over terug naar de bossen van de Malpie.

Een paar zandpaden later en het is tijd voor koffie en vlaai bij Het zomerhof. Ik maak nog een praatje met een paar soldaten en hun enorme bedrijfswagen met megawielen en daarna gaat de tocht terug naar huis.