Donderdag 7 juni
Mondraker on Patrol
Rondje Soerendonk,
41 km. & 53 hoogtemeters

Het is nu al zovaak ter sprake gekomen tijdens een gesprek met Marco en mij over:”Wanneer gaan we nu weer eens samen biken?” En vandaag is het eindelijk zover. Ik heb nog wat extra kleding over die hem goed past. De bike van San. is ook zijn maat en de helmp van Ekoi zit hem ook prima.Klaar voor vertrek. Het is meer dan 10 jaar geleden dat we samen op de bike hebben gezeten en de eerste kilometers moet ik hem een beetje inhouden want we hebben nog een stukje te gaan. Gelukkig ken ik Marco Al sinds de eerste klas van de Mavo en weet ik dat ik hem niet teveel hoef te sparen. Een ex-prof. handballer weet dat je bij sporten namelijk niet hoort te klagen en ken maar een stand. Doortrappen en gaan.

En dat valt niet tegen na 10 jaar. We rollen binnen de kortste keren over de singletracks van Maarheeze en de grond is perfect. Het rolt ook super snel en ligt. Ook geen straf na 10 jaar niet op een bike te hebben gezeten. Maar dat maakt de nieuwe
introductie er ook een stuk beter op dan bijv. een modderbad.
In Soerendonk rollen we over de Vloeten en vandaag strijken we wel neer op het terras van de camping. Koffie met vlaai gaat er namelijk altijdwel in tijdens het fietsen. We laten het bij een koffietje (en vlaai ook natuurlijk) anders zitten we hier over een paar uur nog.

Vanuit Soerendonk laten we de bikes door de bossen achter de waterzuivering door naar Budel rollen. Maar nog even een paar uitstapjesnaar paadjes die Marco kent en wil laten zien. Heeft ie de smaak te pakken? Vast wel