Maandag 21 mei
Mondraker on Patrol
Toertocht Beringen, België
73 km. & 395 hoogtemeters

Het is maandag en er is een toertocht te doen. Dat wil maar één ding zeggen. Het is een feestdag in België. Dus we zakken af naar Beringen om daar onder een blauwe lucht te genieten van al de paden die er in de buur te vinden zijn.
Het eerste gedeelte van de tocht is aan de makke kant en bevat teveel asfalt en brede paden. Maar vooral het asfalt is een boosdoener, dan nog liever een gravelpad. Al is het maar voor het gevoel.
Gelukkig veranderd na de bevoorrading het karakter van de tocht en wordt er steeds meer singletrack onder de banden geschoven. De benen zijn een beetje lui maar de kilometers tikken gestaag weg.
Een tijdje later komt bevoorrading nr. 2 alweer in zicht en biken we veelal door de bossen rondom Beringen. Op naar de terril. Welke gelukkig als laatste ligt en je, hoe moe je benen ook zijn, toch op wilt rijden.

Vlak voor we de terril opschieten zwaaien nog even naar Connie welke foto’s van de tocht heeft gemaakt. Helaas was ik te laat/langzaam om op tijd voor de lens te rijden. Ach, boven even met de zelfontspanner aan de gang en na de afdaling van de terril rol ik weer terug naar de auto.